Zelený čaj je nedoceniteľný, ak vezmeme do úvahy mnohostrannosť jeho účinkov.
Zelený čaj prechádza najjednoduchším spôsobom spracovania, aby sa uchovala jeho svieža chuť a vôňa a aby v ňom zostalo čo najviac dôležitých vlastností čerstvého listu. Miernym naparovaním alebo zahriatím sa zabráni oxidácii, následkom čoho si listy uchovávajú dôležité prirodzené antioxidanty.
Jemným mletím čaju Sayonara je porušená listová mriežka, preto je lúhovania účinnejší a spotreba výrazne nižšia. Vylúči sa tak viac aromatických a chuťových látok.
Sayonara - japonský zelený čaj obsahuje:
- - polyfenoly - antioxidačné činidlá, medzi ktoré patrí aj epigalokatechingalát (EGCG) vynikajúci svojou vysokou antioxidačnou účinnosťou,
- - silice - sú základom chuti a vône,
- - vitamíny - C, B2, D, K,
- - nerastné látky - fluoridy, mangán, draslík, horčík, železo, chróm, zinok,
- - aminokyseliny - "stavebné kamene bielkovín", medzi ktoré patrí theanín
Dávkovanie:
Polovicu čajovej lyžičky (podľa chuti), zalejeme cca 2,5 dcl horúcej vody, rovnako ako kávu. Nepolievame vodou vriacej, stačí cca 80 ° C.
Balenie:
100 g - cca 400 hrnčekov
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.