Jadrá sladkých mandlí veľ. 18 - 20.
Zloženie: mandle natural*.
* alergén
Môže ojedinele obsahovať úlomky škrupín.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2423 kJ / 579 kcal;
tuky: 50 g;
nasýtené mastné kyseliny: 4 g;
sacharidy: 22 g;
cukry: 4,6 g;
vláknina: 13 g;
bielkoviny: 21 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: USA.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Mandle sa získavajú z kôstok plodov mandľovníka, ktorá dorastá úctyhodných 5 – 7 m. Rozoznávame dva druhy – mandle sladké a horké, ktoré nie sú však určené na konzumáciu a využívajú sa na destiláciu mandľovej arómy.
Využitie mandlí v gastronómii spočíva predovšetkým pri výrobe múčnikov, cukroviniek, RAW dezertov, müssli zmesí, smoothies alebo konzumujte len ako rýchlu desiatu. Mletými mandľami sa zahusťujú polievky a omáčky. Nenahraditeľné sú aj pre cukrárov pri výrobe zákuskov, čokoládových praliniek, marcipánu či nugátu.
Skúste si vyrobiť domáce alternatívy mliečnych výrobkov – mandľové maslo (rozomleté mandle na pastu) alebo mandľové mlieko (vopred namočené mandle rozmixované s vodou).
Vedeli ste, že…
… mandle majú široké využitie nielen v kuchyni, ale aj v kozmetickom priemysle, kde sa spracováva mandľový olej lisovaný za studena do krémov, pleťových masiek, peelingov či masážnych olejov. Je odporúčaný aj tehotným ženám proti vzniku strií.
Dodatočné parametre
Kategória: | Produkty |
---|---|
EAN: | 8594034780257 |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.